Hulp bij het schrijven van een scriptie

Hannah SurveyStudent.nlGeen categorie

Het schrijven van een scriptie kan knap lastig zijn. Na jaren studeren ga je je master stuk inleveren. Maar waar te beginnen? Het kan een zeer lastige taak zijn. Ik geef je handige handvatten die je op weg gaan helpen.

Kies een goed onderwerp

Het onderwerp dat je kiest is een van de belangrijkste elementen van het schrijven van een masterscriptie. Neem geen genoegen met het eerste onderwerp dat in je opkomt.

Het is beter om te voorkomen dat je een onderwerp kiest die eerder door studenten zijn gebruikt. Ga voor een enigszins ongebruikelijk onderwerp en zorg ervoor dat het een trending topic is die jij leuk vindt. Maar let op kies geen onderwerp waar er geen bronnen van zijn te vinden.

Maak een planning

Dit is het meest essentiële onderdeel van het schrijven van je scriptie. Een planning zorgt ervoor dat je op het juiste spoor blijft vanaf het begin tot het einde. Raadpleeg je begeleider over de soorten doelen die je kunt stellen voor je planning. Waak er vervolgens voor dat je deze planning consistent aanhoudt.

Doe uitgebreid onderzoek

Zorg ervoor dat je een grondig onderzoeksproces uitvoert en dat je dan pas begint met schrijven. Als je dit doet voorkom je dat je tijdens je schrijffase steeds terug moet naar je onderzoekfase. Dit scheelt een hele hoop tijd!

Maak aantekeningen

Maak aantekeningen van alle bronnen die je hebt gelezen. Dit zal je helpen bij je schrijfproces.

Begin met schrijven

Over het algemeen bestaat een scriptie uit vijf hoofdstukken: een overzicht van de volledige achtergrond van je studie, een literatuuroverzicht dat je onderzoeksproces ondersteunt, een discussie die niet alleen spreekt over je onderzoeksontwerp maar ook over het verzamelen en analyseren van gegevens, de relevante gegevensanalyses en het resultaat. Als laatst zal er een conclusie worden geschreven.

Bewerk je werk terwijl je aan het schrijven bent

Over het algemeen hebben studenten de gewoonte om het schrijfwerk te bewerken nadat het geschreven is. Maar het beste is om elke alinea door te lezen nadat je het hebt geschreven. Dit zorgt ervoor dat je sneller fouten en irrelevante inhoud ontdekt.

Gebruik handige tools

Gebruik handige tools die het allemaal net even makkelijker maken. Bekijk bijvoorbeeld: https://www.surveystudent.nl voor het vinden van respondenten.

De sleutel voor het schrijven van een perfecte scriptie is een stap bij stap proces volgen zodat het een allesomvattend scriptie wordt. Succes met het schrijven van je scriptie. Heb je nog meer tips laat het mij weten!

Liefs,

Hannah

Deel jouw survey op social media: