Let’s Focus

Hannah SurveyStudent.nlGeen categorieLeave a Comment

Mijn naam is Hannah, ik ben derdejaars media student aan de Hogeschool van Amsterdam en ik ga voor SurveyStudent te gekke blogs schrijven. SurveyStudent is gemaakt om slimme studenten te helpen met het vinden van respondenten op een zo snel mogelijke en eenvoudige manier. Omdat ik zelf alles zo efficiënt mogelijk probeer te doen, ga ik maandelijks mijn kennis en ervaring met jullie delen via SurveyStudent over hoe je slim kunt studeren en alles wat daarbij komt kijken.

Social media

Ik ben bezig met het schrijven van mijn onderzoek en probeer mij te concentreren. Het lukt me alleen niet, naast me ligt mijn mobiel en ik zie de berichtjes binnenkomen en ik moet mijn best doen om de berichten te negeren. Ik probeer me weer te concentreren maar het lukt me niet. Ik grijp mijn telefoon en beantwoord al mijn berichtjes en ben inmiddels een uur verder nadat ik ook Facebook, Instagram en Snapchat heb gecheckt. Ik besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en ga naar mijn beste vriend: Google. Ik tik de woorden in: ‘Focussen hoe doe ik dat?’ Na enige tijd research kom ik bij een aantal geniale tips die ik graag met jullie studenten wil delen.

Tip #1 Leg je telefoon weg

Heel simpel maar zeer effectief. Leg je telefoon heel ver van je vandaan. Zo zorg je ervoor dat je niet ziet of hoort wat erbinnen komt op je telefoon. Maak je geen zorgen, je sociale leven zal niet kapotgaan doordat je 2 uur niet bereikbaar bent.

Tip #2 Download focus apps

Als je niet de kracht hebt om de vorige stap te doen. Download dan apps die je helpen om niet op je telefoon te kijken. Dat maakt het focussen voor bij het studeren een stuk makkelijker. Apps die je kunt gebruiken: StayFocusd, Offtime, Moment, Flipd en AppDetox.

Tip #3 Zorg voor een goede studeerplek

Zorg dat je je afzondert van je dagelijkse omgeving zodat je je echt kan gaan concentreren op datgeen wat je moet doen. Voor iedereen is een goede studeerplek anders voor de een moet het muisstil zijn. De ander houdt er juist van om veel mensen om zich heen te hebben, die ook allemaal gefocust aan het werk zijn. Zorg ervoor dat je verschillende studeerplekken uitprobeert en bekijk welke plek jij het fijnst vindt. Plekken die je kunt uitproberen zijn: bibliotheken, universiteiten, boekenwinkels, koffiezaak of restaurant.

 Tip #4 Eten, slapen en positief zijn

Als je niet gezond eet en/of onregelmatig eet, gaat dit vaak ten koste van je focus. Je vermogen om te focussen wordt ook steeds minder als je te kort of onregelmatig slaapt. Negatief denken vermindert je concentratievermogen. Al met al, de beste ingrediënten om te focussen is goed eten, goed slapen en positief denken. Zorg goed voor jezelf, want dan pas kun je je echt optimaal focussen.

 Tip #5 Maak studeren makkelijker

Alles wat makkelijker wordt is ook leuker en geeft je daardoor meer motivatie. Voor focus is motivatie heel belangrijk. Zorg ervoor dat je handige forums gebruikt die je helpen bij het studeren of het schrijven van onderzoeken. Bekijk bijvoorbeeld: SurveyStudent voor het vinden van respondenten op een eenvoudige manier. Via SurveyStudent kun je eenvoudig respondenten vinden voor jouw onderzoek. Dit zal je veel tijd schelen.

Productiever

Deze tips heb ik een tijd lang opgevolgd en heb gemerkt dat ik veel productiever ben en veel meer tijd over heb voor andere leuke dingen dan studeren. Weet jij nog meer tips die kunnen helpen bij het studeren? Laat het mij dan weten.

Liefs,

Hannah

Deel jouw survey op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *